25 Aralık 2016 Pazar

BİR BODRUM MASALI 2016



Merhabalar, evet, uzun bir ara verdim. Sağ olun, buradan, face book hatta instagramdan yazıp sordunuz neden yazmıyorum diye. Valla doğrusu memleketin hali malum, her gün felaket üstüne felaket, tadımız tuzumuz kalmadı. Allah sonumuzu hayır etsin. Gidişat hiç iyi değil. Kısacası keyifim yok.


Bir Bodrum Masalı dizisini izleyenler vardır. İçinizden ah ne güzel, büyük şehir artık çekilmez, Bodruma göçsek diye aklınızdan geçiyordur. Evet haklısınız, ama sadece o dizide gördükleriniz değil Bodrum.


Öncellikle kiralar/ev fiyatları UÇTU. 💰💰 Sağ olsun İstanbul’dan gelenler. Sormadan soruşturmadan “ay çok ucuz” diye en fazla 1,500 TL (değer esasında 800-1000TL) olan 2 odalı eve 3,000 TLye  tutuyorlar. Sonra ne oluyor? Bizim ev sahiplerimiz “ama arkadaki ev 3 bine tutulmuş” deyip kirayı artırıyorlar veya çık diyorlar. Arkadaşlar, emlakçılara çok güvenmeyin, sonuçta onlar da verdikleri rakama göre para kazanıyorlar. Karar vermeden önce komşulara, etrafa  sorun. Sadece emlak ilanlarına bakıp karar vermeyin, hepsi abartı, şişirilmiş. Tek odalı daireye bile 2 bin lira isteyen var, hem de affedersiniz bktn💩 yerler.  Burada yaşayanların %90 emekli, memur, öğretmen, işçi.  Nasıl versinler 2000 TL kira? Şimdi tabi TOKİ yapılmasını istiyorlar. Sanıyorlar ki TOKİ evleri sudan ucuza verilecek. Kafalar o kadar çalışıyor.  Bodrum ve TOKİ, düşünebiliyor musunuz?


Bodruma taşınalı 8, blogda anlatalı çok da değil, 2 yılı biraz geçmiş ama Bodrum 2 yılda bile çok değişti.


Geçen yıl Suriyelilerin istilasına uğradık. Abartıyorsam şuradan şuraya gitmek nasip olmasın. Ne sahilde oturacak yer vardı, ne denize girilecek yer.  Otoparklar, çocuk parkları, sahiller, şezlonglar, banklar bildiğin istila. Tamam üzücü, ne yapsınlar,  o ayrı konu.  Deniz ve her kıyı köşe umumi helaya döndü, o sıcakta kokuyu düşünün. Her gün boğulma haberleri. Biliyorsunuz olanları, o yüzden daha fazla anlatmıyorum, sinir bozucu.


Bu yaz da suyumuz yoktu. Tankerle su getirtip dünya paralar ödedik. Ha o da yalvar yakar yoksa 2 gün sonra ancak sıra geliyordu.  Yaz ve su yok, düşünün.  Altyapı o kadar uyduruk yapılmış ki ikide bir borular patlıyor. Hem de bomba patlar gibi. Tonlarca su evlerimize değil, sokaklara akıp gidiyor. Çözüm olarak bir otelin spor salonuna yazıldım. Önce spor üstüne güzel bir duş.


Bodrum da kalabalıklaştı, her şey daha pahalı. 3 yıl önce 15 TL olan hamam girişi bile 30 TL. Daha önce yazdığım çoğu yer kapandı, kiraları çıkartamadılar.  Devamlı bir yer açılıp, sezon bitmeden kapanıyor.


Daha önce detaylı olarak yazdım ama hala Bodrum’da nerede oturalım diye soranlar var. Hem de hayatında hiç Bodruma gelmemiş olanlar. Arkadaşlar, gelin, apartda kalın birkaç ay, etrafı keşfedin, 1 kış geçirin öyle karar verin. (Bkz. 45inde sonra Bodrum’a yerleşmek). Yerleşmeyin demiyorum ama önce bir bakın hoşunuza gidecek mi.  Yaz tatili başka, sürekli yaşamak çok başka.  Alışamayıp dönenler çok.


Bu kış soğuk geçecek galiba. Klima, yağlı radyatör ful çalışıyor, üstümde 2 polar, bacaklarımda battaniye, eh işte ısındım gibi. ⛄


Bu arada Bodrum Masalındaki Faryalı tipi pek hoş, romantik, adam gibi adam. Ama çok da heveslenmeyin, adı üstünde “MASAL”. Yok öyle tipler. Ya içip dururlar ya da içip dururlar 😎


Hepinize sağlıklı, huzurlu bir yeni yıl diliyorum. 2017 umarım hepimiz için güzel bir yıl olur.✌

1 yorum:

  1. Tamda emlak sitelerinden ev bakmaya başlamışken oldumu şimdi bu yazi))

    YanıtlaSil